SL-C 88 De Gaserans a coll de n'Orri

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 5,1 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 1 h 30 min

Punt d’inici: Gaserans

Aquest itinerari ressegueix bona part de l'antic camí ral que uneix la parròquia de Sant Llorenç de Gaserans (s. XI) i el coll de n'Orri, punt de confluència amb l'itinerari senyalitzat PR-C 201 Castell de Montsoriu que des de Breda s'enfila fins al castell de Montsoriu. L'itinerari travessa les suredes i alzinars de la serra del bosc d'Amunt de Gaserans i, vorejant camps de conreu, ens condueix al coll de n'Orri, tot passant prop del turó de la Mora.

Arribant a coll de n'Orri, ja dins del Parc Natural del Montseny, és molt recomanable allargar l'excursió fins al turó de Montsoriu (612 m altitud), seguint el PR-C 201 que s'enfila per la carena. Dalt del turó s'asseu el castell de Montsoriu, considerat el millor castell gòtic de Catalunya (s. X-XIV) i mirador excepcional del vessant oriental del Montseny i de la plana selvatana. 

El Patronat del Castell de Montsoriu organitza visites guiades els caps de setmana per l'interior del castell, on s'explica el context històric del monument, les funcions i evolució d'aquesta fortalesa medieval, així com les importants tasques de reconstrucció que s'hi duen a terme.