SL-C 71 El dolmen de Pedra Gentil

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 6,5 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 2 h 15 min

AVÍS: a causa de l'erosió, el tram de pujada i baixada al Dolmen està en mal estat. Es recomana extremar les precaucions per evitar riscos i possibles accidents.

Punt d’inici: carrer del Montseny (Vallgorguina).

Excursió agradable i suau per camins i pistes ben indicades. El sender local SL-C71 està senyalitzat amb fites de color blanc i verd. Cal portar calçat adequat i cantimplora. L'itinerari és exclusiu per a vianants.

Trobem l'inici de l'itinerari al final del carrer Montseny, passat el pont de la riera de Vallgorguina. Tot seguit, cal enfilar el camí que voreja, per l'esquerra, el pla del Forn.

Els boscos del Parc del Montnegre i el Corredor presenten racons d'aspecte gairebé màgic. Sureres centenàries, alzines i roures s'alternen amb pins en l'ondulada orografia de la zona, mentre que a les vores de les rieres habita la vegetació de ribera com els plàtans o els àlbers. Castanyers, avellaners i arboços també tenen la seva quota de presència i completen un panorama de gran riquesa vegetal, un hàbitat excel·lent per al senglar i altres petits mamífers. L'escenari és esquitxat d'exemples de patrimoni com el dolmen de Pedra Gentil, l'església medieval de Santa Eulàlia de Tapioles i un parell de grans masies, Can Pradell de la Serra i Can Clarens.