SL-C 146 De la font de l'Alba a la Conreria

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 1,2 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 35 min

Punt d'inici: zona esportiva de Tiana (carretera BV-5008).

Es tracta d'un itinerari curt i costerut que va de la zona esportiva de Tiana fins al coll de la Conreria pel camí de la font de l'Alba. En el passat, aquesta font va ser un paratge tradicional de passejada pels habitants de Tiana. Però després del gran incendi que va patir la Conreria el 1994, la font va perdre part del seu encant i atractiu. En l'actualitat, l'indret ha estat reconvertit en una àrea d'esplai i és adjacent a l'Observatori Astronòmic de Tiana, on hi ha un Punt d'Informació del Parc. La major part de l'itinerari transcorre per indrets assolellats, amb vegetació arbustiva. L'excursió passa pel davant, a la Conreria, del cementiri dels empestats, on hi ha enterrades les víctimes de la plaga de tifus icteroide, conegut com còlera o peste groga, que va patir el barri de la Barceloneta de Barcelona al 1870.

El punt d'inici és la zona esportiva de Tiana, que es troba a uns 500 m dels casc urbà de Tiana, sobre la carretera BV-5008, que és la carretera que connecta Tiana amb la carretera de Badalona a Mollet o B-500. També s'hi pot accedir des de la mateixa B-500 provenint de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.

Accés en transport públic: Autobusos TUGSAL, amb connexió metro Pompeu Fabra (línea 2) o bé a l'estació de Montgat de Rodalies.