SL-C 142 El torrent de l'Amigó

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 2,3 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 1 h 15 min

Punt d'inici: rotonda de Can Ruti (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Badalona)

Aquest itinerari circular, curt i amè, ens permetrà conèixer un racó poc visitat de la muntanya de Badalona. El camí recorre un racó obac i els lloms assolellats dels contraforts de la muntanya de l'Amigó. Aquesta diferència d'orientació i la successió d'antics incendis, ha donat a la zona una gran varietat vegetal, des de el bosc d'alzinar i roure, l'antic bosc dels llocs més humits i ombrívols de la serralada de Marina, fins el prat d'albellatge i les brolles d'estepa i argelaga, que recobreixen les antigues vinyes i que, en un passat no molt llunyà, s'enfilaven pel pendent de la muntanya. Aquest passat rural de la zona queda palès en l'important nombre de grans masos que esquitxen la vall de Canyet, dominats pels edificis de l'hospital de can Ruti. 

Accés en transport públic:

- Metro: Línia 1. Santa Coloma de Gramenet: enllaç bus B27. Línia 1. Universitat. Ronda de Sant Pere: enllaç bus B24. Línia 3. Vall d'Hebron: enllaç bus B19. Línia 2. Pompeu Fabra: enllaç bus B26 i BD6.

- Autobús: Consulteu llistat actualitzat al web TUSGAL. BD6. Can Ruti Exprés. Centre de Badalona (sortida metro Pompeu Fabra) - Can Ruti. B19. Vall d'Hebron - Can Ruti. B24. Ronda de Sant Pere - Can Ruti. B26. Remei (Sant Adrià de Besòs) - Can Ruti. B27. Oliveres (Santa Coloma de Gramenet) - Can Ruti. B12. Montcada Estació- Can Ruti

- Tren: Estació de Badalona: enllaç bus B26. Estació de Montcada: enllaç bus B12.

Avís: Per tasques de millores ambientals, alguns trams de l'itinerari poden estar puntualment afectats i limitar el pas als visitants.