SL-C 141 De Torribera al Puig Castellar

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 4,7 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 60 min

AVÍS: per treballs forestals, aquest itinerari romandrà tancat temporalment.

Punt d'inici: aparcament del complex esportiu de Torribera.

Recorregut circular que ens porta des del barri de Singuerlin fins a les restes del poblat ibèric de Puig Castellar. L'itinerari recorre el vessant sud-oriental del Puig Castellar, puja fins el coll de les Ermites i segueix fins el turó del Pollo. Al peu del poblat, al pla de les Alzines, un còmode mirador ens permetrà contemplar el Barcelonès i el vessant oriental de Collserola. Al cim trobarem les restes del poblat ibèric de Puig Castellar, un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya.

Com arribar: Per arribar amb automòbil, cal prendre la sortida de la B20 de Santa Coloma de Gramenet i dirigir-se cap a l'aparcament del complex esportiu de Torribera, punt d'inici de l'itinerari.

Transport públic: Metro: estació de Singuerlín (línea 9 o carbassa). A peu, hi ha uns 15 minuts. Estació de Santa Coloma (línea 1 o vermella). Baixem en direcció al pont de Santa Coloma i al poc trobarem la avinguda Francesc Macià, per on passa l'autobús B30; cal baixar a la parada més propera al parc de bombers.