SL-C 103 Montnegre carener

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 8,3 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 3 h 15 min

Punt d'inici: Sant Martí de Montnegre 

Excursió llarga i molt atractiva per camins, corriols i pistes. El primer terç té una forta pujada. La resta en pla i baixada. L'itinerari està senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd, SL-C 103) en fites de fusta. Al llarg del camí es troben plafons informatius dels diferents elements d'interès. 

És un itinerari per a vianants recomanable per a tots els públics. Cal portar calçat adequat. En cas de cansament, es pot desfer el camí des del turó Gros.

La negror del sòl pissarrós de la carena cimal del Montnegre s'alia amb l'ombra dels grans arbres que l'entapissen, per donar com a resultat un paratge fosc i ple d'humitat, que justifica perfectament el nom d'aquesta serra que separa la plana del Vallès del litoral del Maresme. Les fonts, els magnífics exemplars de les espècies d'arbres representades i el parell d'esglésies del recorregut són els millors protagonistes per a les fotografies. Les panoràmiques són esquives, donada l'espessa vegetació existent, però també és possible captar algunes vistes interessants amb el massís del Montseny en primer terme.