Puigsec

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 5,5 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 1 h 30 min

Punt d'inici: Parc de les Set fonts de Sant Julià de Vilatorta

Descripció: Itinerari agradable que connecta alguns dels espais d'interès hidrològic que envolten l'entorn de Sant Julià de Vilatorta. Les Set fonts, la font de Puigsec, la bassa de Puigsec o la bassa del Brudon us conviden a descobrir diferents formes tradicionals de captació i emmagatzematge d'un recurs tan valuós com és l'aigua.

L'itinerari us sorprendrà amb amplies vistes de l'entorn de Puigsec que conviden a entendre com aquests nuclis del segle X van contribuir a definir un paisatge d'interessants contrastos entre camps de conreu i exuberants forests.

El divers mosaic d'hàbitats que travessa l'itinerari us ofereix un bon observatori de la fauna i flora que s'amaga entre els boscos, els marges dels conreus  i els punts d'aigua. Als boscos mixtes de roure martinenc, alzina i pi roig és possible sentir el cant de la mallerenga o del pit roig o trobar alguna pinya rosegada per un esquirol que observa des de les alçades. Entre els esbarzers i rosers silvestres dels marges del camps s'amaguen el conill de bosc o la perdiu roja, que poden sortir de sobte en carrera fins a un nou amagatall. No han de passar desapercebuts els singulars roures de la pista del Perer o alguns exemplars del protegit boix grèvol que es poden trobar al llarg del recorregut.


Recomanacions:

  • Porteu calçat adequat, gorra, aigua i prismàtics.
  • No llenceu deixalles ni arrenqueu cap mena de planta.
  • Procureu no destorbar la fauna i no allibereu animals al medi.
  • Respecteu l’activitat de les masies i explotacions agràries per les que passeu.
  • Vigileu amb la resta d’activitats que interaccionen en les pistes: trànsit de vehicles motoritzats, bicicletes, cavalls...
  • Si us plau, feu arribar les incidències que detecteu a l’Espai Natural