PR-C 139 Sender del Pi Novell

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 18 km
Dificultat: Alta
Durada aprox. a peu: 6 h 30 min

Punt d’inici: Centre d’Informació de la Mongia

Aquest sender de petit recorregut és una gratificant pujada a les parts culminants del massís del Montseny des dels nuclis de Sant Antoni de Vilamajor i de Sant Pere de Vilamajor. És també un enllaç estratègic entre el GR 97 de la Tordera al Llobregat al seu pas per Sant Antoni de Vilamajor i el GR 5 Sender dels Miradors, al ben al mig del pla de la Calma.

Sortint de Sant Antoni de Vilamajor, el sender ens conduirà pel Parc de Can Sauleda i l'antic Safareig fins als afores del poble, on trobarem l'ermita de Sant Lleïr. Arribarem a Sant Pere de Vilamajor per trobar l'edifici Rectoria al seu centre històric. Sortirem del nucli i seguirem el nostre camí per una pista ample, envoltada de masies i camps de conreu. En arribar al molí de Can Pere Canyes, un alzinar espès ens envolta i el pendent comença a accentuar-se.  El camí zigzagueja, enllaçant trams de pista amb corriols i passa pel Plan Sapera i l'alzina Rodona, fins arribar a l'ermita de Sant Elies. En endavant, el corriol s'enfila fins al carener i va enllaçant el turó del Samon, el turó de Pinovell, el turó d'en Cuc, el Sui i Roca Roja; tots ells excel·lents miradors sobre el vessant sud del massís. Al turó d'en Cuc, cal aturar-se a veure els pous de glaç d'en Bessa i d'en Cuc. 

Seguint el sender en endavant arribarem a la Calma, punt de confluència amb el sender GR 5. Trobareu més informació del sender al web de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.