Itinerari pedagògic del torrent de les Bruixes a Torribera

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 3,5 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 1 h 30 min

AVÍS: per treballs forestals, aquest itinerari romandrà tancat temporalment.

Punt d'inici: final de l'avinguda Ramon Berenguer (Santa Coloma de Gramenet).

Aquest itinerari de natura ens porta pel vessant solell de la muntanya de Santa Coloma. Fruit de l'esforç mantingut per nombrosos voluntaris, recolzats per algunes entitats cíviques, el recorregut combina la passejada amb la informació, tot descobrint-nos llocs d'interès diversos. Trobareu explicacions sobre la fauna i la flora de la zona, el sòl, l'aigua i el paisatge, els recintes noucentistes i els megalítics. Recentment, i amb l'ajuda de les institucions, han estat renovats els plafons informatius del recorregut. Al punt més alt del itinerari, el Puig Castellar, podreu visitar el jaciment arqueològic d'un poblat iber, el més ben conservat dels voltants de la ciutat de Barcelona; i com a gairebé tots els poblats ibers, gaudireu d'una panoràmica excel·lent sobre les rodalies.

Com arribar: Aquest itinerari no és circular i es pot fer en qualsevol del dos sentits: del torrent de les Bruixes a la Torribera o de la Torribera al torrent de les Bruixes. Si volem començar des del torrent de les Bruixes, cal sortir per la sortida de la B20, buscar l'avinguda Ramon Berenguer i pujar fins al final. Si comencem a Torribera, s'hi accedeix des de la mateixa sortida de Santa Coloma de la B20 o Pota nord i cal dirigir-se cap a l'aparcament del complex esportiu de Torribera. 

Transport públic: Metro: estació de Singuerlín (línea 9 o carbassa). A peu, hi ha uns 15 minuts fins qualsevol dels dos extrems de l'itinerari. Estació de Santa Coloma (línea 1 o vermella). Baixem en direcció al pont de Santa Coloma i al poc trobarem la avinguda Francesc Macià, per on passa l'autobús B30. La línea B30 passa pels dos extrems del recorregut. Si volem fer-lo des del torrent de les Bruixes a la Torribera, baixarem a la parada de final de trajecte del autobús. Si desitgem anar de Torribera al torrent de les Bruixes, caldrà baixar a la parada més propera al parc de bombers.