Itinerari pedagògic del torrent de les Bruixes a Torribera

Dificultat baixa
Dificultat mitjana
Dificultat alta
Longitud: 3,5 km
Dificultat: Baixa
Durada aprox. a peu: 1 h 30 min

Punt d'inici: final de l'avinguda Ramon Berenguer (Santa Coloma de Gramenet).

Aquest itinerari de natura ens porta pel vessant solell de la muntanya de Santa Coloma de Gramenet. Fruit de l'esforç mantingut per nombrosos voluntaris, recolzats per algunes entitats cíviques, el recorregut combina la passejada amb la informació, tot descobrint-nos llocs d'interès diversos. Trobareu explicacions sobre la fauna i la flora de la zona, el sòl, l'aigua i el paisatge, els recintes noucentistes i els megalítics. Recentment, i amb l'ajuda de les institucions, han estat renovats els plafons informatius del recorregut. Al punt més alt de l'itinerari, el puig Castellar, podreu visitar el jaciment arqueològic d'un poblat iber, el més ben conservat dels voltants de la ciutat de Barcelona; i com a gairebé tots els poblats ibers, gaudireu d'una panoràmica excel·lent sobre les rodalies.

Aquest itinerari no és circular i es pot fer en qualsevol dels dos sentits: del torrent de les Bruixes a la Torribera o de la Torribera al torrent de les Bruixes. Si volem començar des del torrent de les Bruixes, cal sortir per la sortida de la B-20, buscar l'avinguda Ramon Berenguer i pujar fins al final. Si comencem a Torribera, s'hi accedeix des de la mateixa sortida de Santa Coloma de la B-20  i cal dirigir-se cap a l'aparcament del complex esportiu de Torribera. 

Accés en transport públic: Podem accedir en metro des de l'estació  de Singuerlín (línia 9 o carbassa). Podem accedir a peu en uns 15 minuts fins a qualsevol dels dos extrems de l'itinerari. També des de l'estació de Santa Coloma de Gramenet (línia 1), sortim en direcció al pont de Santa Coloma de Gramenet i al cap de poc trobarem l'avinguda Francesc Macià, per on passa l'autobús B30. La línia B30 passa pels dos extrems del recorregut. Si volem fer-lo des del torrent de les Bruixes a Torribera, baixarem a la parada de final de trajecte de l'autobús. Si desitgem anar de Torribera al torrent de les Bruixes, caldrà baixar a la parada més propera al parc de bombers.