Ruta del Sol Blau

Longitud: 19,7 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 5 h

Itinerari pels turons que envolten Torrelles de Llobregat, on es pot gaudir d'espessos boscos, conreus de fruiters i panoràmiques sobre el delta del Llobregat i el Barcelonès.

Descripció

Ruta circular sense dificultats tècniques malgrat la seva llargada. Senyalitzada amb les marques blanques i grogues del PR C-162, discorre majoritàriament per pistes en bon o regular estat i trams de camí costerut.

El punt de partida és la plaça de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat. Un cop sortim de l’entramat urbà passarem per la masia de Can Reinal; més endavant deixem el trencall que davalla cap a Santa Maria de Cervelló i amb fort pendent pugem fins el puig Vicenç (467 m) amb una bona panoràmica sobre el delta del Llobregat, el Garraf, Collserola i Barcelona. Un altre punt amb bones vistes és la Penya del Moro; passem a tocar la població de Begues i arribem a la Roca del Barret, espectacular formació de roca vermella. Es voreja la urbanització Can Güell, passem pel turó de Tabor farcit d’antenes i per l’entrada del complex Catalunya en Miniatura, abans d’arribar a Torrelles de Llobregat.

Accés: a Torrelles de Llobregat s’hi arriba per la carretera BV-2005 provinent de Sant Vicenç dels Horts i els vials A-2 i AP-2. Amb autobús està comunicada amb Sant Vicenç dels Horts i Barcelona.

Vista des del puig de Sant Vicenç
Vista des del puig de Sant Vicenç
Cirerers florits

© Imatge
Jordi Bastart