El Meridià Verd. La Roca del Vallès-El Masnou

Longitud: 18,7 km
Dificultat: Mitjana-Alta
Durada aprox. a peu: 4 h 45 min

El Meridià Verd és una iniciativa per commemorar la mesura del meridià de París que va servir de base per a definir la unitat del metre. El meridià verd va des de Dunkerque, al mar del Nord, fins a la platja d'Ocata, al Masnou. 

Descripció

El projecte català es distribueix en 11 etapes i uneix el Pirineu amb les platges del Maresme, a través d'un corredor molt ben conservat amb una successió de paisatges de gran interès natural. L'itinerari disposa de senyalització pròpia i es descriu de N a S contemplant conjuntament les modalitats a peu i en BTT.

Per realitzar la ultima etapa del Meridià Verd sortirem del carrer Montseny de la Roca del Vallès per travessar el Parc de la Serralada Litoral abans d’arribar a les platges del Masnou. És un recorregut que discorre per corriols, camins, pistes i carreteres en bon estat.

Es passa per l'esquerra de l'ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, on es pren una pista a l'esquerra (S) tot ascendint suaument. Passarem pel vessant E del turó de Céllecs i del puig Rodó, vorejant el turó d’en Pascual, punts més alts de la ruta. Més endavant trobarem el dolmen de la Roca d’en Toni i anirem a parar al collet de la Creu d’en Boquet, creuament de pistes i lloc on hi ha un punt d’informació del Parc.

Seguim per la pista ample d’on ens desviarem per pujar fins l’ermita de Sant Mateu, indret molt concorregut per excursionistes; al davant la magnifica casa pairal de Can Riera amb una hípica. Ja de baixada cap el turó d’en Baldiri, s’arriba a Teià pel camí del Cementiri. Després de travessar la població i passar per sota l’autopista C-32, anirem a parar a la platja d’Ocata on un petit monument ens indica el final del Meridià Verd.

Accés: Amb cotxe, a la Roca del Vallès si pot arribar per l’autopista AP-7 i també per la C1415c des de Granollers o la BV-5001 des de Vilanova de la Roca. Amb transport públic, la Roca del Vallès disposa de línies d’autobusos que la comuniquen amb Barcelona i poblacions properes.

 

 

Ermita de Sant Mateu

© Imatge Jordi Bastart

Ermita de Sant Mateu

© Imatge
Jordi Bastart
Dolmen de la Roca d'en Toni

© Imatge Jordi Bastart
Camí a prop de Sant Mateu

© Imatge
Jordi Bastart
Creu d'en Boquet

© Imatge
Jordi Bastart
Arbre singular. Alzina surera de la Molinera

© Imatge
Jordi Bastart
Can Riera

© Imatge
Jordi Bastart