De Vilanova del Camí a Collbàs i castell de Claramunt

Longitud: 17,2 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 4 h 35 min

Des de Vilanova del Camí, per la serra de Collbàs, visitarem l'ermita de Mare de Déu de Collbàs. A partir d'aquí es pren el GR 7.2 fins al castell de Claramunt, que serà de visita obligada abans de retornar a Vilanova.

Descripció

Itinerari circular per realitzar tant a peu com en BTT que parteix del Parc Fluvial de Vilanova del Camí. Ens dirigirem cap al sud per enfilar-nos a la serra de Collbàs, on visitarem el santuari de Collbàs, edifici de principis del segle XIII reformat diverses vegades. Després de gaudir de les vistes, seguit les marques del GR 7.2, resseguirem pel cap d’amunt de la serralada, fins, en arribar a la Pobla de Claramunt, enfilar cap el castell de Claramunt. Situat a 460 metres d’altura, des d’aquest punt es defensava el pas del riu Anoia. Es conserva el recinte emmurallat amb les torres circulars i la del homenatge, a més d’altres dependències com les restes de l’església romànica i la capella de Santa Margarida. Des d’aquí baixarem cap a Vilanova del Camí seguint l’Anoia.

Accés: a Vilanova del Camí que es troba a tocar d’Igualada, s’hi arriba des de l’autovia A-2 o per la C-15 (Vilanova i la Geltrú-Igualada). Vilanova del Camí té estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (línia Barcelona-Igualada) i amb autobús de La Hispano Igualadina.

Castell de Claramunt