Castellterçol-Sant Quirze Safaja-Castellterçol

Longitud: 14,2 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 3 h 40 min

Recorregut circular sense dificultats tècniques que s'endinsa pels espessos boscos de pins, alzina i roure de l'extrem sud de la comarca del Moianès. Interessant l’església de Sant Julià d'Uixols i els museus de Castellterçol.

Descripció

El punt de partida el tenim a la plaça Vella de Castellterçol, al costat de l’ajuntament. Tot l’itinerari està senyalitzat i fins Sant Quirze Safaja coincideix amb el GR 177 o Volta al Moianès. Durant el recorregut passarem pel costat d’un gran pou de gel, la masia del Ricard, el coll de Rosanes i l’església romànica de Sant Julià d'Uixols que amb 895 metres és el punt més alta de la ruta. Després, direcció a Sant Quirze de Safaja ja de baixada, deixarem enrere el coll de Matafaluga, el mas de l’Era de les Cases i el collet de les Termes fins aparellar-nos amb el riu Tenes. Seguint el riu i la carretera C-59 passarem per Sant Quirze de Safaja i arribarem a Castellterçol on podem visitar la Casa-Museu Enric Prat de la Riba.

Accés: A Castellterçol s’hi arriba per la carretera C-59 que va de Mollet a l’Eix Transversal o la C-25, passant per Moià. En autobús a través de les línies L1312 Barcelona-Caldes- Moià-l'Estany i L1305 Granollers-Caldes-Moià (ambdues operades per Ferrocarriles y Transportes, SA).

Sant Quirze Safaja

© Imatge Jordi Bastart

Sant Quirze Safaja© Imatge Jordi Bastart
Castellterçol© Imatge Jordi Bastart