Camí Vora Ter GR 210. 2 Torelló-Manlleu

Longitud: 20,8 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 5 h

Aquest tram del Camí Vora Ter, és una ruta exempta de dificultats i pràcticament sense desnivells que ens farà descobrir alguna colònia tèxtil. Passarem a prop del Santuari de la Gleva, on hi ha la patrona de la plana de Vic.

Descripció

El Camí Vora Ter, que discorre per la comarca d'Osona, forma part del sender de gran recorregut GR 210. L'itinerari travessa antigues colònies tèxtils, boscos de ribera i de muntanya mitjana, poblacions i espais agrícoles i industrials, llocs que tenen en comú l'aprofitament ancestral del riu.

La ruta s'ha dividit en tres etapes: la Farga de Bebié-Torelló, Torelló-Manlleu i Manlleu-Sau. Aquesta etapa entre Torelló i Manlleu ens permetrà descobrir dues localitats amb nuclis històrics interessants. A la primera amb el Museu de la Torneria i a Manlleu amb l’interessant Museu del Ter.

El punt de partida el situarem a l’estació de tren de Torelló. Després d’un recorregut urbà, pel carrer Núria se surt a l’esplanada de davant del riu, on es troba el recorregut del GR 210, que  segueix cap a l’esquerra (SO) fins a davant de la fàbrica de mobles Carré. El recorregut ens portarà per alguns masos, travessarem l’espai natural de l’Illa de Conanglell i l’espai protegit de Gallifa. Abans d'arribar a Manlleu, a Sant Hipòlit de Voltregà podem visitar la patrona de la Plana de Vic, ubicada en un magnífic retaule plateresc.

Accés: Amb vehicle per la C-17 o per la C-37. Amb transport públic Torelló disposa d’estació de tren de Rodalies de Catalunya (línia l’Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà), el mateix que Manlleu, on l’estació es troba a quilòmetre i mig del museu.

 

Santuari de la Gleva

© Imatge Jordi Bastart

Santuari de la Gleva© Imatge Jordi Bastart
Museu Industrial del Ter© Imatge Jordi Bastart
Colònia Rossinyol
Museu Industrial del Ter© Imatge Jordi Bastart
Mare de Déu de la Gleva© Imatge Jordi Bastart

També et pot interessar