Camí Vora Ter GR 210. 1 La Farga de Bebié-Torelló

Longitud: 17,1 km
Dificultat: Mitjana
Durada aprox. a peu: 4 h 15 min

Aquest tram del Camí Vora Ter, tot i acompanyant el riu, ens farà descobrir diverses colònies tèxtils i el magnífic castell de Montesquiu, epicentre d’un espai natural protegit. Una ruta exempta de dificultats i pràcticament sense desnivell.

Descripció

El Camí Vora Ter, que discorre per la comarca d'Osona, forma part del sender de gran recorregut GR 210. L'itinerari travessa antigues colònies tèxtils, boscos de ribera i de muntanya mitjana, poblacions i espais agrícoles i industrials, llocs que tenen en comú l'aprofitament ancestral del riu.

La ruta s'ha dividit en tres etapes: la Farga de Bebié-Torelló, Torelló-Manlleu i Manlleu-Sau. En aquesta primera, la Farga de Bebié i Borgonyà són dues colònies que val la pena visitar; aquesta darrera, coneguda com la “Colònia dels Anglesos" a causa de l'origen escocès dels seus fundadors, va arribar a ser la més majestuosa de la conca del Ter. Torelló al final de la ruta, conserva un nucli antic força interessant i el Museu de la Torneria, ofici que va ser molt important en aquesta localitat on es treballava la fusta en els torns.

Accés: Amb vehicle per la C-17 . Amb transport públic, la línia de tren de Rodalies cap a Puigcerdà s’atura al baixador de la Farga de Bebié.

Sant Quirze de Besora

© Imatge Jordi Bastart

Sant Quirze de Besora© Imatge Jordi Bastart
Castell de Montesquiu© Imatge Jordi Bastart
Colònia de Borgonyà© Imatge Jordi Bastart
Resclosa de Borgonyà